Massagepraktijk Oord

Shiatsu - Triggerpoint - StoelShiatsu - Klassieke massage - Voetreflex - Dornmethode - Ooracupunctuur - Dry-needling

Ria Oord :: Duistereweg 6 :: 8431VT :: Oosterwolde :: 0516-515815 :: 06-29111302

Dornmethode

Met behulp van de Dorn-Breussmethode kunnen vele klachten als gevolg van beenlengteverschil, scheefstand van rug en wervels, nekwervels en dislocatie van gewrichten behandeld worden. Rugpiijn en nekklachten verdwijnen op een eenvoudige snelle manier.

Met de Dorn (zachte gewrichts- en rugwervelcorrectie) en Breussmassage richt ik me met name op mensen met beenlengteverschil, verschillende vormen van rugpijn, bekken- en nekklachten.

De Dornmethode is een manuele behandeling die zijn oorsprong vindt in Duitsland. De Dornmethode is in Duitsland reeds een wijdverbreide erkende heilpraktikermethode en begint in Nederland ook zijn plaats te veroveren. Ik heb de Dorn- en de Breussmethode geleerd bij Monique Jongmans uit Dwingelo.

Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij waarin mensen veel achter de computer zitten, lang autorijden en meer stress hebben dan ze aankunnen. Met de Dornmethode kunnen een groot aantal rugpijnklachten, ook die al langere tijd aanwezig zijn, effectief opgelost worden.

Doordat er in de beweging correctie van ruggenwervels en gewrichten plaatsvindt is de Dornmethode een zachte effectieve behandeling. De Dornmethode is daarom ook zeer geschikt voor mensen die niet (de vaak pijnlijke weg) naar de kraker willen bewandelen. De Dornmethode is een samenwerking tussen behandelaar en cliënt, van druk uitoefenen en bewegen.

Zowel bij de Breussmassage als de Dornbehandeling is St.-Jansolie de te gebruiken olie. De verwarmde olie helpt bij het soepeler maken van tussenwervelschijven en het verminderen van de spierspanning. De Dornmethode beoogt zo op een zachte wijze het terugbrengen van wervels en gewrichten in hun ideale situatie. Door het combineren van de Breussmassage met de Dornmethode zorgt deze behandeling voor een volledigere beweeglijkheid van de gewrichten en de ruggenwervelschijven.

Ik eindig meestal met de Breussmassage. Het is een heel ontspannende rugmassage met een diepe energetische voorwerking. Veel cliënten hebben verkrampte en verstijfde rugspieren. Het is dan moeilijker om de wervels te corrigeren met de Dornmethode. De Breussmassage pas ik in dat geval toe voor de Dorn wervelcorrectie toe.