Massagepraktijk Oord

Shiatsu - Triggerpoint - StoelShiatsu - Klassieke massage - Voetreflex - Dornmethode - Ooracupunctuur - Dry-needling

Ria Oord :: Duistereweg 6 :: 8431VT :: Oosterwolde :: 0516-515815 :: 06-29111302

Dry-needling

Effectief bij langdurige spierpijn of gespannen spieren.

Dry-needling is een  effectieve behandelmethode  bij langdurige spierpijnklachten.  Dry-needling ontspant spierverhardingen die vaak verantwoordelijk zijn voor ( uitstralingspijn ) in andere delen van het lichaam.

Wat is Dry-needling ?

Het is één van de meest effectieve behandelmethode  bij veel langdurige spierpijnklachten.  Je kunt de spierverhardingen laten ontspannen door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Hierdoor trekken uw spiervezels aan waarna uw spier vervolgens ontspant.

Triggerpoints of spierverhardingen kunnen langdurige ( chronische ) klachten veroorzaken zoals spier- en gewrichtsklachten. Spanning - hoofdpijn, nek-schouder  rug of heupklachten. . Gewrichtsklachten, tintelingen in armen of benen.. Als deze punten enkele malen op de juiste wijze worden geprikt , zal dit  op korte termijn leiden tot afname van de pijn en ontspannen van de spier. In veel gevallen is de verbetering in souplesse , toename van de kracht en afname van de pijn direct voelbaar.

Ik onderzoek uw lichamelijke klachten en mogelijke oorzaken, waarna duidelijk wordt of Dry Needling kan helpen. Ik geef uitleg over het doel van Dry-Needling   in uw situatie.

De behandeling wordt rustig opgebouwd om u en uw lichaam te laten wennen.

Wat zijn myofasciale triggerpoints ?

De bundel van spiervezels waarin het triggerpoint zich bevindt, wordt samengetrokken en voelt als een harde streng in de spier. De spier raakt verkort en er stroomt minder bloed door. Wanneer u de spier in deze toestand gebruikt, kan dit leiden tot uitputting, pijn en verlies van coördinatie en kracht. Een triggerpoint kan zich ontwikkelen in elk van de ruim 200 spieren in uw lichaam. Vaak ervaart u klachten rondom het triggerpoint, maar de pijn straalt vaak uit naar een plek elders in het lichaam.

Hoe ontstaan triggerpoints ?

Triggerpoints kunnen ontstaan door allerlei oorzaken of een combinatie van meerdere factoren. Veel  voorkomende oorzaken  zijn :

Wanneer Dry Needling ?

Een behandeling met Dry Needling richt zich op pijnklachten waarbij uw spieren  meestal langdurig gespannen zijn e pijnklachten geven in een uitgebreid  gebied. Het wordt vaak gebruikt  bij de behandeling van hoofdpijn, lage rugklachten of RSI. Maar ook bij langdurige klachten aan bijvoorbeeld de schouders, nek, billen of benen is de behandeling bijzonder effectief. Wanneer de klachten van langdurige aard zijn, zijn er meestal meer spiern bij betrokken.

Wat is het verschil tussen acupunctuur en Dry-needling ?

Met Dry Needling wordt dezelfde naald gebruikt als met acupunctuur. Ook  wordt de naald op een vergelijkbare manier in de huid gebracht.  Met Dry-needling wordt de naald in triggerpoints geprikt, terwijl acupunctuur gebaseerd is op de energiebanen in uw lichaam. Met acupunctuur heeft u meerdere naalden in uw lichaam die er een tijdje in blijven zitten. Met Dry – Needling wordt er slechts met één naald gewerkt die kort in uw spier wordt geprikt.

Hoe werkt een Dry Needling behandeling ?

Wanneer u al een langere tijd klachten heeft, zijn er meestal meerder spieren betrokken. Daarom richt ik mij op meerdere delen van het lichaam. Door de zogenaamde Dry Needling  Area’s te behandelen ontspannen de grotere gebieden in het lichaam zich beter en wordt de kans op hinderlijke napijn verkleind.

Ik voel eerst waar de harde streng en de triggerpoints zich bevinden. Het naaldje wordt snel door de huid getikt. Daarna brengt de therapeut het naaldje door de spier naar het triggerpoint toe. Als de punt van het naaldje het triggerpoint bereikt, trekt de spier zich onwilekeurig aan en ontspant hij. De spier wordt daarna gestretcht  en met warmte behandeld.  Ook wat oefeningen krijgt u mee naar huis. Uw verdere herstel heeft u daardoor zelf in de hand.

Doet Dry needling  pijn ?

Het inbrengen van een naaldje voelt u bijna niet. Op het moment dat  een triggerpoint aanprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dit gaat zo snel dat het even gevoelig kan zijn.

Het kan zijn dat de uitstralende pijn, die door een triggerpoint veroorzaakt wordt, gevoeld wordt tijdens de behandeling. Na de behandeling kan de spier gevoelig, stijf of beurs aanvoelen en kunt u last krijgen van napijn. Dit neemt na één of twee dagen weer af en verdwijnt spontaan.