Massagepraktijk Oord

Shiatsu - Triggerpoint - StoelShiatsu - Klassieke massage - Voetreflex - Dornmethode - Ooracupunctuur - Dry-needling

Ria Oord :: Duistereweg 6 :: 8431VT :: Oosterwolde :: 0516-515815 :: 06-29111302

Ooracupunctuur

 

Wat is ooracupunctuur? Hoe werkt het?

De vorm die we toepassen in de Franse ooracupunctuur ofwel auriculotherapie.

Deze methode is ontwikkeld door Dr. Paul Nogier uit Lyon.

Nogier heeft uitgevonden dat het oor op een omgekeerde foetus lijkt, met de vaste plaatsen vaste punten.

Chinezen ontwikkelden hun eigen zelfstandige therapie systeem en bijbehorende oorkaart. In 1977 werden de oorkaart van Nogier en de oorkaart van de Chinezen openbaar gemaakt.

Door de punten te prikkelen kun je direct een positieve invloed uitoefenen op organen, gewrichten en mechanismen. De behandeling wordt gecompliceerder ,wanneer meer dingen een rol spelen. Wil bijv. iemand stoppen met roken, dan moet het lichaam ontgift worden, de behoefte aan nicotine verdwijnd en de stofwisseling moet optimaal blijven. En zo zijn er nog een aantal zaken om de strijd met de sigaret te winnen.

Een combinatie van punten biedt in zo,n geval de oplossing.

Er is ook nog een complexere benadering, die van hersenfuncties uitgaat. Neem bijv. Amygdala. Dat is een klein hersengedeelte, bestaande uit een aantal kernen, en is betrokken bij een aantal taken, zoals de herrinnering aan een aantal taken: zoals de herrinnering aan emotionele ervaringen. Maar de amygdala is ook betrokken bij de beïnvloeding van hormonen. Door het amygdalapunt aan te prikken kunnen tal van processen tegelijk in gang gebracht worden.

 

We maken gebruik van de zogenaamde verblijfsnaaldjes. Dit zijn hele kleine naaldjes die oppervlakkig in de huid gestoken worden en die gedurende een bepaalde tijd mogen blijven zitten.Hier komt een klein pleisterje overheen ter bescherming.

Ik werk met steriele wegwerpnaalden.

Vaak word gedacht dat het inzetten van naalden pijnlijk is. Dat valt mee. Alleen wanneer een klacht heel acuut is ,of wanneer een orgaan of functie duidelijk verstoord is, kan een naaldje inzetten gevoelig zijn. Maar wanneer een klacht minder wordt, zal ook de gevoeligheid in het oor minder zijn.

Angst voor pijn

Bestaat er echter naaldangst,dan gebruiken we pleisters met magneetjes eronder. Bij kinderen gebruiken we vaak dit soort pleisters met magneetjes.

De pleisters die een naaldje , magneet op zijn plaats houden, zijn dermatalogisch getest; ademen en vormen geen belasting voor de huid. Er kan mee gedoucht, gesport en zelfs mee gezwommen worden.