Massagepraktijk Oord

Shiatsu - Triggerpoint - StoelShiatsu - Klassieke massage - Voetreflex - Dornmethode - Ooracupunctuur - Dry-needling

Ria Oord :: Duistereweg 6 :: 8431VT :: Oosterwolde :: 0516-515815 :: 06-29111302

Shiatsu

Shiatsu Ryoho is een bijzondere, zeer effectieve manuele behandelmethode. Shaitsu Ryoho betekent vingerdruktherapie. Het is een holistische therapie. Dat betekent dat bij de behandeling van een cliënt alle aspecten van die cliënt in aanmerking worden genomen. Aspecten die worden meegewogen zijn de totale lichamelijke gesteldheid en de sociale omgeving van de cliënt.

De werking van Shiatsu heeft altijd twee effecten. Ten eerste zorgt Shiatsu voor lokale pijnbestrijding en spierontspanning. Het tweede effect van een Shiatsubehandeling is dat het autonome zenuwstelsel in balans wordt gebracht. Door deze combinatie van elkaar versterkende effecten worden vitaliserende processen in het lichaam geactiveerd die de basis vormen van een goede gezondheid.

Bij kwalen en aandoeningen vinden we op het lichaam vaak plekjes met afwijkende weefselspanning. Vaak is er ook sprake van pijn. Dat noemt men tenderpoints of triggerpoints. In de klassieke oosterse opvatting staan gelijksoortige tsubo's met elkaar in verbinding door energiebanen. De energiestroom in een meridiaan wordt meestal geassocieerd met de functie van een orgaan. Door de meridianen stroomt vitale energie. Deze energie wordt ki genoemd.

Meridianen zijn yin of yang, al naar gelang de plek waar ze voorkomen en de functie die ze hebben. De meridianen en de daarin stromende energie functioneren in de mens als een samenhangend geheel. In een gezond mens is het systeem in evenwicht. Als een systeem niet in balans is wordt de mens ziek. Wanneer door een shiatsubehandeling de energiebalans in evenwicht wordt gebracht, kunnen kwalen en klachten verdwijnen.