Massagepraktijk Oord

Shiatsu - Triggerpoint - StoelShiatsu - Klassieke massage - Voetreflex - Dornmethode - Ooracupunctuur - Dry-needling

Ria Oord :: Duistereweg 6 :: 8431VT :: Oosterwolde :: 0516-515815 :: 06-29111302

Trigger Point

De triggerpointtherapie kan snel en eenvoudig een oplossing bieden voor mensen die langdurig pijn ervaren, veroorzaakt door zogenoemde triggerpoints. Dit zijn spierknopen die onstaan in een bepaalde spierstreng ergens in het lichaam. Verbazend veel soorten pijn in vele lichaamsdelen worden veroorzaakt door spierknopen.

Door het lokaliseren van de oorzaak, dat is de spierknoop zelf, en door het wrijvend indrukken, wordt het herstel spoedig in werking gezet.


Let op! De triggerpointtherapie is geen plezierige ontspanningmassage. De behandeling is gericht op het lokaliseren van triggerpoints en kan gedurende enkele seconden lokaal pijn oproepen. Dat is prima voor het bepalen van de boosdoener, zodat de behandeling kan aanvangen. Bij de behandeling treedt even pijn op, maar verlichting staat om de hoek want het menselijk lichaam maakt binnen een paar seconden endorfine aan (dat is een interne pijnstiller).

Voorbeelden: pijn aan de slapen, pijn aan de tong, keelpijn, pijn aan de zijkant van de hals. Dat alles kan zijn oorzaak vinden in triggerpoints in borstbeen- sleutelbeenspier. Pijn aan de voorkant van de schouder, of achterkant of zijkant van de schouder, aan de voor- of achterkant van de arm, dat alles kan zijn oorzaak vinden in de triggerpoints en de scheve spier, die zich diep in de zijkant van de nek bevindt. Kniepijn: meestal zitten de triggerpoints in de vierkoppige dijbeenspier, die aan de knie hecht. Deze spier is dan meestal verzuurd.

Het wrijven en masseren van die pijnlijke plekken zelf (dat lijkt aanvankelijk een heel logische aanpak om de pijn te bestrijden) geeft misschien wel even verlichting en verzachting, maar de grondoorzaak wordt er niet mee opgelost.

Triggerpointpijn manifesteert zich dus op een bepaalde plaats in het lichaam, en wordt bijna altijd veroorzaakt door een of meer zeer kleine, lang aanhoudende spiercontracties elders in het lichaam: de spierknopen.